Waar bent u naar op zoek?
Meest gezochte items

Mechatronica Stage of Afstuderen

Contour Advanced Systems
Afstuderen, Stage
HBO, WO
Mechatronica
Solliciteren

DE OPDRACHT

Contour AS staat te popelen om innovatieve studenten te ontvangen. Voor het nieuwe schooljaar zijn er nog geen definitieve opdrachten geformuleerd. Wij kijken eerst graag naar jouw interesses en vormen op basis daarvan een toffe opdracht! Hieronder zijn een paar voorbeeld te zien waar stagiaires of afstudeerders eerder aan hebben gewerkt:

1) Mee ontwerpen aan oplossingen voor complexe Power Distribution en Environmental Control Systems die wij leveren aan defensie en civiele klanten. Hierbij komen vaak aspecten zoals EMC en Environmental condities de hoek kijken. Vervolgens wordt er ook van de student gevraagd om deze complexe oplossingen uit te werken.

2) Contour Advanced Systems heeft de opdracht gekregen voor het leveren van 2 MCU Commando wagens voor de  Brandweer (VNOG – Oost Gelderland). Voor dit systeem moet de gehele elektrische installatie worden ontworpen: Koppeling met het net, UPS systeem gevoed met Lithium accu’s, Noodvoorziening met PTO aangedreven Dynamo, Power verdeel systeem voor de verschillende voedingen en gebruikers (24VDC en 230 VAC), CANBUS koppeling tussen de verschillende systemen (Voertuig, voeding systeem, airco, …).

3) Contour Advanced Systems is op zoek naar een student die een besturing kan ontwikkelen voor diverse systemen. Hiervoor maakt Contour (meestal) gebruik van een Beckhoff PLC. Er dient een functioneel ontwerp te worden opgesteld waarin het systeem met alle stappen wordt beschreven. Hierin staat bijvoorbeeld beschreven hoe de software en de elektrische componenten met elkaar moeten gaan werken. 

4) Commando wagen Brandweer

5) Doorontwikkeling Mobile air-cooler t.b.v. JSF

6) Basis ontwerp Low Performance (low cost) Data Centre

7) Containers en verdeling koeling bedenken 

8) Mobile Air Traffic Control Tower

9) Machinebouw t.b.v package handling

10) Ontwikkeling container klimaat unit

HET BEDRIJF 

Contour Advanced Systems (CAS) is een groeiende internationale dienstverlener gericht op het leveren van kwaliteit en duurzame totaaloplossingen. Het bedrijf heeft sinds de oprichting in 1905 tot 2012 onder de naam Klein Poelhuis Special Projects gedraaid. Vervolgens is het overgenomen door de Contour Group BV. Contour AS is voornamelijk actief in High-Tech projecten en module- en apparatenbouw. Contour AS vertaalt innovatieve technologische kennis in de beste oplossing voor zijn opdrachtgever. Het bedrijf werkt als een ketenmanager, waardoor het dus alle disciplines in huis heeft om de high-tech producten volledig zelf te produceren. Dit gebeurt vanuit een geïntegreerd ‘plan-build-operate’ proces, dat gericht is op adviseren, ontwerpen, integreren, testen, documenteren en onderhouden van systemen en producten. De klant is bij Contour de basis van de productie, vandaar dat de productie volledig klantorder gestuurd is ingericht. Om deze reden wordt er gewerkt aan veel diverse opdracht; van inchecksystemen voor luchthavens en kasten voor brandslangen tot High-Tech containers voor defensie. Als multidisciplinaire systeem integratie specialist ontwikkelt Contour zich in 5 marktsegmenten:

 • Defensie en veiligheid
 • ICT Data
 • Intra Logistiek
 • Energie
 • Speciale behuizingen 

Door een jarenlange ervaring is Contour AS in staat diverse totaaloplossingen voor verschillende opdrachtgevers over de hele wereld te bouwen. Interessant om te weten is dat het werk nooit hetzelfde is. De projectdiversiteit maakt dat Contour AS op het gebied van engineering altijd volop in ontwikkeling is. Denk jij ons team te kunnen versterken? Ga de uitdaging aan en solliciteer direct!

INNOVATIEHUB INNOVAR

De Varsseveldse bedrijven Contour Advanced Systems, Van Raam en Waterkracht zijn per 1 februari 2012 een samenwerking aangegaan om een Innovatiehub in de Achterhoek te starten; Innovar. In de Innovatiehub is er naast je interne begeleider ook een Hubmanager aanwezig die jou kan begeleiden. De begeleiding van de Hubmanager richt zich vooral op het proces verloop van jou leerzame periode. Daarnaast krijg je door de Innovatiehub de mogelijkheid om met andere studenten samen te werken en ervaringen uit te wisselen. Innovar is bedoeld voor studenten die met een frisse blik middels een stage, project of afstudeeropdracht de bedrijven helpen om continu te blijven innoveren. Per periode zijn er ongeveer 35 studenten die bij Innovar stage lopen of afstuderen. Er zijn al meer dan 300 studenten die bij Innovar hun stage- of afstudeeropdracht hebben voltooid! Ontdek zelf de voordelen die Innovar jou kan bieden:

 • Leerzame workshops
 • Extra begeleiding (verslaglegging, lay-out etc.)
 • Proces begeleidingsuurtje
 • Betere communicatie tussen studenten en werknemers
 • Om de twee weken een gezamenlijke lunch met alle studenten
 • Een Hubmanager waar je altijd je verhaal kwijt kan!

 

WAT BIEDEN WIJ?

 • Goede stage- of afstudeervergoeding
 • Een leuke en leerzame stage of afstudeerperiode
 • Wekelijks een heerlijke traktatie
 • Een informele en open werksfeer

Interesse in een opdracht bij Contour AS?

Maak je interesse bij ons kenbaar en solliciteer via de onderstaande link!

Solliciteren