Waar bent u naar op zoek?
Meest gezochte items

Meewerk- of afstudeerstage Duurzaamheid

Van Raam
Afstuderen, Stage
HBO, MBO
Bedrijfskunde
Open Sollicitatie Van Raam!

DE OPDRACHT

Binnen deze opdracht krijg je de kans om een belangrijke rol te spelen bij het verminderen van de CO2-uitstoot. Van Raam is marktleider en is als zodanig vastbesloten om de impact van onze producten op het milieu te minimaliseren. Om dit doel te bereiken, zijn we druk bezig met een project om onze CO2-uitstoot volledig in beeld te krijgen.

Wij zijn op dit moment op zoek naar studenten met veel affiniteit met het thema, die samen met ons team vol enthousiasme aan de slag gaan.


CO2 FOOTPRINT: Use of bicycles

Binnen dit sub-thema is het streven om een scherp beeld te krijgen van de CO2 impact die het gebruik van onze fietsen met zich meebrengt, de knelpunten te identificeren om vervolgens verbeteringen te realiseren.

 

CO2 FOOTPRINT: End of life

Binnen dit sub-thema is het streven om inzichtelijk te kijken hoeveel uitstoot er in de ‘end-of-life’ fase vrijkomt en wat daarin de grootste struikelblokken zijn, zodat dit meegenomen kan worden in de ontwerpfase. Ben jij iemand die het leuk vind om uit te puzzelen wat er precies gebeurd met een product en daarnaast een globaal beeld kan schetsen?

 

CO2 FOOTPRINT: Facility and external human power

Naast dat we binnen Van Raam een sterke focus op duurzaamheid hebben, werken we ook veel samen met verschillende partijen. Voor de volledigheid vinden we het belangrijk om ook deze CO2-uitstoot in kaart te brengen en mee te nemen in ons totaal plaatje. Vind jij het leuk om hier in te duiken en met verschillende partijen om verbeterpunten te identificeren?

HET BEDRIJF

Van Raam is fabrikant van unieke aangepaste fietsen voor mensen met een beperking. Dit doet het familiebedrijf al meer dan 100 jaar met zo´n 245 medewerkers. De specialisaties van Van Raam zijn driewielfietsen, scootmobielfietsen, tandems, duofietsen, rolstoelfietsen, transportfietsen, loophulpen en lage instapfietsen, oftewel comfortfietsen. De aangepaste fietsen van Van Raam gaan de hele wereld over, met de nadruk op vrijwel alle Europese landen en Noord-Amerika

De Nederlandse kwaliteitsfietsen worden ontworpen door onze eigen ontwikkelingsafdeling bij Van Raam in Varsseveld. De productie vindt bijna geheel plaats in eigen huis. Dit gebeurt in één van de schoonste en slimste fabrieken van Nederland. Hier wordt elke fiets van een rechte buis tot een compleet eindproduct zelf gemaakt. Er wordt niets op voorraad geproduceerd, elke fiets wordt uniek en op aanvraag gefabriceerd

Kenmerkend voor het familiebedrijf is de combinatie van hoogwaardige kennis, degelijk vakmanschap en accuraat inspelen op eigentijdse ontwikkelingen. Maatwerk behoort tot de kernactiviteiten van Van Raam. Zowel voor volwassenen als kinderen worden bijzondere fietsen ontwikkeld, waarbij aan comfort, degelijkheid en vormgeving veel aandacht wordt besteed. De slogan die Van Raam dagelijks in de praktijk brengt luidt: "Let's all cycle" 

INNOVATIEHUB INNOVAR

De Varsseveldse bedrijven Contour Advanced Systems, Van Raam en Waterkracht zijn per 1 februari 2012 een samenwerking aangegaan om een Innovatiehub in de Achterhoek te starten; Innovar. In de Innovatiehub is er naast je interne begeleider ook een Hubmanager aanwezig die jou kan begeleiden. De begeleiding van de Hubmanager richt zich vooral op het proces verloop van jou leerzame periode. Daarnaast krijg je door de Innovatiehub de mogelijkheid om met andere studenten samen te werken en ervaringen uit te wisselen. Innovar is bedoeld voor studenten die met een frisse blik middels een stage, project of afstudeeropdracht de bedrijven helpen om continu te blijven innoveren. Per periode zijn er ongeveer 20 studenten die bij Innovar stage lopen of afstuderen. Er zijn al meer dan 400 studenten die bij Innovar hun stage- of afstudeeropdracht hebben voltooid! Ontdek zelf de voordelen die Innovar jou kan bieden:

 • Leerzame workshops
 • Extra begeleiding (verslaglegging, lay-out etc.)
 • Proces begeleidingsuurtje
 • Betere communicatie tussen studenten en werknemers
 • Om de twee weken een gezamenlijke lunch met alle studenten
 • Een Hubmanager waar je altijd je verhaal kwijt kan!

COMPETENTIES: WAT ZOEKEN WIJ?

 • Oplossingsgericht
 • Zelfstandig
 • Ondernemend
 • Gedreven met een proactieve mindset
 • Flexibiliteit en aanpassingsvermogen 

WAT BIEDEN WIJ?

 • Goede stage- of afstudeervergoeding
 • Een leuke en leerzame periode met extra begeleiding
 • Team van professionals
 • Elke dag gratis vers fruit
 • Om de twee weken een heerlijke traktatie
 • Een informele en open werksfeer

Interesse in deze opdracht?

Maak je interesse aan ons kenbaar en solliciteer via onderstaande link! 

Open Sollicitatie Van Raam!