Waar bent u naar op zoek?
Meest gezochte items

Meewerkstage: Ideeënfabriek Varsseveld

Van Raam, Van Raam / Ideeënfabriek
Stage
HBO
Mechatronica, Werktuigbouwkunde, Anders
Solliciteren

De opdracht

Binnen de Ideeënfabriek wordt op dit moment gewerkt aan de best verende en meest veilige driewieler. Om dit te onderzoeken en door te ontwikkelen werken we hieraan met een klein team binnen de Ideeënfabriek op locatie Varsseveld. We willen het hoogst haalbare comfort bereiken. Om te weten of we op de juiste weg zitten doen wij ook veel met data acquisitie. We hebben mobiele meetapparatuur van Dewetron om met sensoren op de fiets metingen uit te voeren. De werkzaamheden zullen bestaan uit het meedenken en engineeren aan o.a. frame delen en het testen en meten aan de proto-fietsen. Als het voor de stage gewenst is om een opdracht als rode draad door de gehele periode te hebben is dit zeker ook mogelijk!

Zie onderstaande link waarin onze huidige meewerkstagair van de Automotive opleiding in Arnhem verteld over zijn stage: https://www.techgelderland.nl/kiezen/student-automotive-engineering-loopt-stage

De Ideeënfabriek

De ideeënfabriek van Van Raam zit op twee locaties;

 

Op locatie Ulft is een creatieve inspirerende werkplaats waar vooral veel prototypes en werkingsmodellen gemaakt worden om hiermee variaties van ideeën naast elkaar te kunnen testen en beoordelen. Dit is tegelijkertijd een hele open omgeving waar met andere bedrijven wordt samengewerkt. Hier ontstaan de experimentele ideeën!

 

Op locatie Varsseveld vindt research en development plaats. We onderzoeken en ontwikkelen aan technologieën en technische oplossingen om in onze toekomstige producten toe te passen. Hier zorgen we voor een “proof of concept” voordat het overgedragen wordt aan het team dat het productie klaar maakt!

 

Kijk voor een sfeer impressie op onze Instagram: https://www.instagram.com/ideeenfabriek_vanraam/

Kijk voor informatie over van Raam op:

www.vanraam.com

Automotive Stagiair Van Raam

Meewerkstagiair Automotive bij Van Raam

Wie is Van Raam?

Van Raam is fabrikant van unieke aangepaste fietsen voor mensen met een beperking. Dit doet het familiebedrijf al meer dan 100 jaar met zo´n 245 medewerkers. De specialisaties van Van Raam zijn driewielfietsen, scootmobielfietsen, tandems, duofietsen, rolstoelfietsen, transportfietsen, loophulpen en lage instapfietsen, oftewel comfortfietsen. De aangepaste fietsen van Van Raam gaan de hele wereld over, met de nadruk op vrijwel alle Europese landen en Noord-Amerika

De Nederlandse kwaliteitsfietsen worden ontworpen door onze eigen ontwikkelingsafdeling bij Van Raam in Varsseveld. De productie vindt bijna geheel plaats in eigen huis. Dit gebeurt in één van de schoonste en slimste fabrieken van Nederland. Hier wordt elke fiets van een rechte buis tot een compleet eindproduct zelf gemaakt. Er wordt niets op voorraad geproduceerd, elke fiets wordt uniek en op aanvraag gefabriceerd

Kenmerkend voor het familiebedrijf is de combinatie van hoogwaardige kennis, degelijk vakmanschap en accuraat inspelen op eigentijdse ontwikkelingen. Maatwerk behoort tot de kernactiviteiten van Van Raam. Zowel voor volwassenen als kinderen worden bijzondere fietsen ontwikkeld, waarbij aan comfort, degelijkheid en vormgeving veel aandacht wordt besteed. De slogan die Van Raam dagelijks in de praktijk brengt luidt: "Let's all cycle" 

Wie ben jij?

 • Jij beschikt over twee rechter handen
 • Jij hebt een analytisch werk- en denkvermogen
 • Jij denkt oplossingsgericht en pakt vraagstukken met beide handen aan
 • Jij bent onderzoekend en kan zelfstandig te werk gaan
 • Jij hebt kennis en/of interesse in voertuigdynamica
 • Jij hebt kennis en/of interesse in meten met sensoren

Innovar (Innovatiehub Varsseveld)

De Varsseveldse bedrijven Contour Advanced Systems, Van Raam en Waterkracht zijn per 1 februari 2012 een samenwerking aangegaan om een Innovatiehub in de Achterhoek te starten; Innovar. In de Innovatiehub is er naast je interne begeleider ook een Hubmanager aanwezig die jou kan begeleiden. De begeleiding van de Hubmanager richt zich vooral op het proces verloop van jou leerzame periode. Daarnaast krijg je door de Innovatiehub de mogelijkheid om met andere studenten samen te werken en ervaringen uit te wisselen. Innovar is bedoeld voor studenten die met een frisse blik middels een stage, project of afstudeeropdracht de bedrijven helpen om continu te blijven innoveren. Per periode zijn er ongeveer 20 studenten die bij Innovar stage lopen of afstuderen. Er zijn al meer dan 400 studenten die bij Innovar hun stage- of afstudeeropdracht hebben voltooid! Ontdek zelf de voordelen die Innovar jou kan bieden:

 • Leerzame workshops
 • Extra begeleiding (verslaglegging, lay-out etc.)
 • Proces begeleidingsuurtje
 • Betere communicatie tussen studenten en werknemers
 • Om de twee weken een gezamenlijke lunch met alle studenten
 • Een Hubmanager waar je altijd je verhaal kwijt kan!

Wat bieden wij?

Bij Van Raam hechten we waarde aan de frisse perspectieven van studenten! Daarom mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Goede stage- of afstudeervergoeding
 • Een leuke en leerzame periode met extra begeleiding
 • Team van professionals
 • Elke dag gratis vers fruit
 • Om de twee weken een heerlijke traktatie
 • Een informele en open werksfeer

Interesse in deze opdracht bij De Ideeënfabriek?

Neem dan snel contact met ons op!

Solliciteren