Waar bent u naar op zoek?
Meest gezochte items

Meewerkstage: Optimaliseren van remsystemen

Contour Advanced Systems
Stage
MBO, HBO
Mechatronica
Solliciteren

Ben jij geïnteresseerd in innovatieve oplossingen voor pakketlogistiek? Heb jij affiniteit met technische systemen en optimalisatie? Ontdek dan hoe jij de toekomst van pakketlogistiek vorm kunt geven door het verbeteren van remsystemen voor een soepelere doorstroom.

De opdracht

Contour Advanced Systems is de toekomst van de pakketlogistiek aan het vormgeven. Wij ontwerpen, testen, bouwen en installeren geavanceerde machines en installaties die het hart van de logistieke wereld vormen. Onze klanten, waaronder grote namen als DHL, Amazon en diverse postbedrijven, vertrouwen op onze technologie om hun logistieke processen te optimaliseren.

Als meewerkstagiair op de Business Unit 'Intra Logistics' ga jij een cruciale rol spelen in het optimaliseren van remsystemen voor onze test chutes. Deze remsystemen zorgen ervoor dat pakketten nauwkeurig worden afgeremd of gestopt, waardoor een vlotte doorstroom wordt gegarandeerd. Je krijgt de kans om deze systemen te testen en de werking, bediening en slijtage ervan te beoordelen. Op basis van de testresultaten zul je verbeteringen en verfijningen bedenken, ontwerpen en implementeren.

Wie is Contour Advanced Systems?

Contour Advanced Systems (AS) is een groeiende internationale dienstverlener gericht op het leveren van kwaliteit en duurzame totaaloplossingen. Het bedrijf heeft sinds de oprichting in 1905 tot 2012 onder de naam Klein Poelhuis Special Projects gedraaid. Vervolgens is het overgenomen door de Contour Group BV. Contour AS is voornamelijk actief in High-Tech projecten en module- en apparatenbouw. Contour AS vertaalt innovatieve technologische kennis in de beste oplossing voor zijn opdrachtgever. Het bedrijf werkt als een ketenmanager, waardoor het dus alle disciplines in huis heeft om de high-tech producten volledig zelf te produceren. Dit gebeurt vanuit een geïntegreerd ‘plan-build-operate’ proces, dat gericht is op adviseren, ontwerpen, integreren, testen, documenteren en onderhouden van systemen en producten. De klant is bij Contour AS de basis van de productie, vandaar dat de productie volledig klantorder gestuurd is ingericht. Om deze reden wordt er gewerkt aan veel diverse opdracht; van inchecksystemen voor luchthavens en kasten voor brandslangen tot High-Tech containers voor defensie. Als multidisciplinaire systeem integratie specialist ontwikkelt Contour AS zich in 5marktsegmenten:

 • Defensie & Veiligheid
 • Data & ICT
 • Intra Logistiek
 • Energie
 • Speciale behuizingen  

Door een jarenlange ervaring is Contour AS in staat diverse totaaloplossingen voor verschillende opdrachtgevers over de hele wereld te bouwen. Interessant om te weten is dat het werk nooit hetzelfde is. De projectdiversiteit maakt dat Contour AS op het gebied van engineering altijd volop in ontwikkeling is.

Denk jij ons team te kunnen versterken? Ga de uitdaging aan en solliciteer direct!

Wie ben jij?

Voor de vacature 'Optimaliseren van remsystemen' herken jij je in het volgende profiel:

 • Jij hebt technische inzich in mechanische systemen.
 • Jij bent vaardig in het uivoeren van tests en analyseren van resultaten.
 • Jij bent proactief en zelfstandig, maar wanneer nodig ben jij een teamplayer in onze projectteams.
 • Jij werkt resultaatgericht en bent communicatief vaardig.

Innovar (Innovatiehub Varsseveld)

De Varsseveldse bedrijven Contour Advanced Systems, Van Raam en Waterkracht zijn per 1 februari 2012 een samenwerking aangegaan om een Innovatiehub in de Achterhoek te starten; Innovar. In de Innovatiehub is er naast je interne begeleider ook een Hubmanager aanwezig die jou kan begeleiden. De begeleiding van de Hubmanager richt zich vooral op het proces verloop van jou leerzame periode. Daarnaast krijg je door de Innovatiehub de mogelijkheid om met andere studenten samen te werken en ervaringen uit te wisselen. Innovar is bedoeld voor studenten die met een frisse blik middels een stage, project of afstudeeropdracht de bedrijven helpen om continu te blijven innoveren. Per periode zijn er ongeveer 20 studenten die bij Innovar stage lopen of afstuderen. Er zijn al meer dan 400 studenten die bij Innovar hun stage- of afstudeeropdracht hebben voltooid! Ontdek zelf de voordelen die Innovar jou kan bieden:

 • Leerzame workshops
 • Extra begeleiding (verslaglegging, lay-out etc.)
 • Proces begeleidingsuurtje
 • Betere communicatie tussen studenten en werknemers
 • Om de twee weken een gezamenlijke lunch met alle studenten
 • Een Hubmanager waar je altijd je verhaal kwijt kan!

Wat bieden wij?

Contour Advanced Systems gelooft in de vernieuwende inzichten die studenten met zich mee brengen! Daarom mag jij het volgende van ons verwachten:

 • Goede stage- of afstudeervergoeding,
 • Een uitdagende en leerzame stage of afstudeerperiode,
 • Wekelijks een heerlijke traktatie.
 • Een informele en open werksfeer.
 • Professionele begeleiding en een innovatieve werkomgeving.

Durf jij de uitdaging aan te gaan en een essentiële bijdrage te leveren aan de logistieke wereld van morgen? Neem dan snel contact op en bespreek jouw mogelijkheden met Hubmanager Kayleigh Saman via info@innovar.nl of bel 06-28224863.

Interesse in deze opdracht bij Contour Advanced Systems?

Neem snel contact met de Hubmanager op en ontdek de mogelijkheden!

Solliciteren