Waar bent u naar op zoek?
Meest gezochte items

Meewerkstage: SolidWorks - Dealer Portaal Project

Van Raam
Stage
MBO, HBO
Industrieel Product Ontwerpen, Werktuigbouwkunde, Technische Bedrijfskunde, Mechatronica
Solliciteren

Ben jij geïnteresseerd in technische ontwerpen? Heb jij affiniteit met SolidWorks? Lees dan snel verder en ontdek dé kans in aangepaste fietsinnovatie bij Van Raam!

De opdracht

Van Raam staat bekend om haar specialisatie in aangepaste fietsen, waarbij wij streven naar de hoogste kwaliteit en optimale klantenservice. Momenteel heeft de afdeling Service een project lopen omtrent een Dealer portaal, met als uiteindelijk doel uitgebreide tekeningen, zowel montage- als installatietekeningen, beschikbaar te maken voor onze dealers.

Als stagiair(e) op deze afdeling krijg jij de kans om onze service-engineer te ondersteunen bij het opstellen van tekeningen. Kennis van SolidWorks is een waardevolle troef voor deze uitdaging.

Wie is Van Raam?

Van Raam is fabrikant van unieke aangepaste fietsen voor mensen met een beperking. Dit doet het familiebedrijf al meer dan 100 jaar met zo'n 245 medewerkers. De specialisaties van Van Raam zijn driewielfietsen, scootmobielfietsen, tandems, duofietsen, rolstoelfietsen, transportfietsen, loophulpen en lage instapfietsen, oftewel comfortfietsen. De aangepaste fietsen van Van Raam gaan de hele wereld over, met de nadruk op vrijwel alle Europese landen en Noord-Amerika

De Nederlandse kwaliteitsfietsen worden ontworpen door onze eigen ontwikkelingsafdeling bij Van Raam in Varsseveld. De productie vindt bijna geheel plaats in eigen huis. Dit gebeurt in één van de schoonste en slimste fabrieken van Nederland. Hier wordt elke fiets van een rechte buis tot een compleet eindproduct zelf gemaakt. Er wordt niets op voorraad geproduceerd, elke fiets wordt uniek en op aanvraag gefabriceerd

Kenmerkend voor het familiebedrijf is de combinatie van hoogwaardige kennis, degelijk vakmanschap en accuraat inspelen op eigentijdse ontwikkelingen. Maatwerk behoort tot de kernactiviteiten van Van Raam. Zowel voor volwassenen als kinderen worden bijzondere fietsen ontwikkeld, waarbij aan comfort, degelijkheid en vormgeving veel aandacht wordt besteed. De slogan die Van Raam dagelijks in de praktijk brengt luidt: "Let's all cycle" 

Wie ben jij?

Voor de vacature ‘SolidWorks – Dealer Portaal Project’ herken jij je in het volgende profiel:

 • Jij hebt ervaring met SolidWorks en begrijpt technische concepten en tekenprocessen.
 • Jij hebt oog voor detail om ervoor te zorgen dat tekeningen voldoen aan hoge kwaliteitsnormen.
 • Jij beschikt over goede communicatieve vaardigheden en bent in staat om jouw ideeën helder te communiceren.
 • Jij gaat uitdagingen niet uit de weg en beschikt dan ook over een probleemoplossend vermogen.

 

Innovar (Innovatiehub Varsseveld)

De Varsseveldse bedrijven Contour Advanced Systems, Van Raam en Waterkracht zijn per 1 februari 2012 een samenwerking aangegaan om een Innovatiehub in de Achterhoek te starten; Innovar. In de Innovatiehub is er naast je interne begeleider ook een Hubmanager aanwezig die jou kan begeleiden. De begeleiding van de Hubmanager richt zich vooral op het proces verloop van jou leerzame periode. Daarnaast krijg je door de Innovatiehub de mogelijkheid om met andere studenten samen te werken en ervaringen uit te wisselen. Innovar is bedoeld voor studenten die met een frisse blik middels een stage, project of afstudeeropdracht de bedrijven helpen om continu te blijven innoveren. Per periode zijn er ongeveer 20 studenten die bij Innovar stage lopen of afstuderen. Er zijn al meer dan 400 studenten die bij Innovar hun stage- of afstudeeropdracht hebben voltooid! Ontdek zelf de voordelen die Innovar jou kan bieden:

 • Leerzame workshops
 • Extra begeleiding (verslaglegging, lay-out etc.)
 • Proces begeleidingsuurtje
 • Betere communicatie tussen studenten en werknemers
 • Om de twee weken een gezamenlijke lunch met alle studenten
 • Een Hubmanager waar je altijd je verhaal kwijt kan!

Wat bieden wij?

Bij Van Raam hechten we waarde aan de frisse perspectieven van studenten! Daarom mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Goede stage- of afstudeervergoeding
 • Een leuke en leerzame periode met extra begeleiding
 • Team van professionals
 • Elke dag gratis vers fruit
 • Om de twee weken een heerlijke traktatie
 • Een informele en open werksfeer

Interesse in deze opdracht bij Van Raam?

Wil jij jouw kansen ontdekken? Neem dan snel contact met ons op!

Solliciteren