Waar bent u naar op zoek?
Meest gezochte items

Meewerkstage: Test chutes in pakketlogistiek

Contour Advanced Systems
Stage
HBO, MBO
Mechatronica
Solliciteren

Heb jij affiniteit met logistieke en technische innovatie? Optimaliseer en test dan met ons de chutes van de toekomst!

De opdracht

Contour Advanced Systems staat aan de frontlinie van innovatie in pakketlogistiek. Wij ontwerpen, testen, bouwen en installeren geavanceerde machines en installaties voor de sortering, verdere verwerking en buffering van pakketten. Onze klanten, waaronder grote namen als DHL, Amazon en diverse postbedrijven, vertrouwen op onze technologie om hun logistieke processen te optimaliseren.

Als meewerk stagiair op de Business Unit 'Intra Logistics' ga jij een cruciale rol spelen in het optimaliseren en testen van chutes, essentiële componenten in onze installaties. Je krijgt de kans om een nieuwe aanvoerbaan te ontwerpen en te bouwen, waarmee we pakketten nauwkeurig kunnen invoeren in de testchutes. Deze baan moet op een flexibel frame komen te staan, zodat hoogte en snelheid naar behoefte kunnen variëren. Testen kunnen ook daadwerkelijk worden uitgevoerd in onze testfaciliteit, waar we innovatieve oplossingen valideren voordat ze in productie gaan.

Wie is Contour Advanced Systems?

Contour Advanced Systems (AS) is een groeiende internationale dienstverlener gericht op het leveren van kwaliteit en duurzame totaaloplossingen. Het bedrijf heeft sinds de oprichting in 1905 tot 2012 onder de naam Klein Poelhuis Special Projects gedraaid. Vervolgens is het overgenomen door de Contour Group BV. Contour AS is voornamelijk actief in High-Tech projecten en module- en apparatenbouw. Contour AS vertaalt innovatieve technologische kennis in de beste oplossing voor zijn opdrachtgever. Het bedrijf werkt als een ketenmanager, waardoor het dus alle disciplines in huis heeft om de high-tech producten volledig zelf te produceren. Dit gebeurt vanuit een geïntegreerd ‘plan-build-operate’ proces, dat gericht is op adviseren, ontwerpen, integreren, testen, documenteren en onderhouden van systemen en producten. De klant is bij Contour AS de basis van de productie, vandaar dat de productie volledig klantorder gestuurd is ingericht. Om deze reden wordt er gewerkt aan veel diverse opdracht; van inchecksystemen voor luchthavens en kasten voor brandslangen tot High-Tech containers voor defensie. Als multidisciplinaire systeem integratie specialist ontwikkelt Contour AS zich in 5marktsegmenten:

 • Defensie & Veiligheid
 • Data & ICT
 • Intra Logistiek
 • Energie
 • Speciale behuizingen  

Door een jarenlange ervaring is Contour AS in staat diverse totaaloplossingen voor verschillende opdrachtgevers over de hele wereld te bouwen. Interessant om te weten is dat het werk nooit hetzelfde is. De projectdiversiteit maakt dat Contour AS op het gebied van engineering altijd volop in ontwikkeling is.

Denk jij ons team te kunnen versterken? Ga de uitdaging aan en solliciteer direct!

Wie ben jij?

Voor de vacature 'Meewerken aan test chutes' herken jij je in het volgende profiel:

 • Jij bent creatief en bezit over technische inzicht in machineontwerp.
 • Jij bent vaardig in 3D-ontwerptools.
 • Jij bent zelfstandig en proactief in projectmanagement, maar wanneer nodig ben jij een teamplayer met goede communicatieve vaardigheden.
 • Jij hebt affiniteit met logistieke en technologische innovatie. 

Innovar (Innovatiehub Varsseveld)

De Varsseveldse bedrijven Contour Advanced Systems, Van Raam en Waterkracht zijn per 1 februari 2012 een samenwerking aangegaan om een Innovatiehub in de Achterhoek te starten; Innovar. In de Innovatiehub is er naast je interne begeleider ook een Hubmanager aanwezig die jou kan begeleiden. De begeleiding van de Hubmanager richt zich vooral op het proces verloop van jou leerzame periode. Daarnaast krijg je door de Innovatiehub de mogelijkheid om met andere studenten samen te werken en ervaringen uit te wisselen. Innovar is bedoeld voor studenten die met een frisse blik middels een stage, project of afstudeeropdracht de bedrijven helpen om continu te blijven innoveren. Per periode zijn er ongeveer 20 studenten die bij Innovar stage lopen of afstuderen. Er zijn al meer dan 400 studenten die bij Innovar hun stage- of afstudeeropdracht hebben voltooid! Ontdek zelf de voordelen die Innovar jou kan bieden:

 • Leerzame workshops
 • Extra begeleiding (verslaglegging, lay-out etc.)
 • Proces begeleidingsuurtje
 • Betere communicatie tussen studenten en werknemers
 • Om de twee weken een gezamenlijke lunch met alle studenten
 • Een Hubmanager waar je altijd je verhaal kwijt kan!

Wat bieden wij?

Contour Advanced Systems gelooft in de vernieuwende inzichten die studenten met zich mee brengen! Daarom mag jij het volgende van ons verwachten:

 • Goede stage- of afstudeervergoeding,
 • Een uitdagende en leerzame stage of afstudeerperiode,
 • Wekelijks een heerlijke traktatie.
 • Een informele en open werksfeer.
 • Professionele begeleiding en een innovatieve werkomgeving.

Durf jij de uitdaging aan te gaan en een impact te maken op de logistieke wereld van morgen? Neem dan snel contact op en bespreek jouw mogelijkheden met Hubmanager Kayleigh Saman via info@innovar.nl of bel 06-28224863.

Interesse in deze opdracht bij Contour Advanced Systems?

Neem snel contact met de Hubmanager op en ontdek de mogelijkheden!

Solliciteren