Waar bent u naar op zoek?
Meest gezochte items

Modulair transportmiddel fietsframes

Van Raam
Afstuderen, Stage
HBO, WO
Werktuigbouwkunde, Industrieel Product Ontwerpen
Solliciteren

DE OPDRACHT

Binnen de logistieke stromen binnen de productie wordt er gebruik gemaakt van transportkarren en -wagens. Op deze karren komen veel verschillende soorten framedelen te liggen, staan of hangen. Door de groei in aantallen en het aantal verschillende type frames wat we produceren neemt ook het aantal werkplekken toe. Aangezien een goede logistieke aansturing en uitvoering de ruggengraat is van onze productie zien we hier mogelijkheden ter verbetering. We denken aan het herontwerpen van ons huidige transportmiddel voor framedelen uit de productie, die te zien is op de foto hieronder. Het probleem wat wij nu ervaren is dat alle framedelen vaak niet netjes op de karren wordt geplaatst. Dit kan voor krassen en deuken zorgen in het net geproduceerde fietsframe. Het toekomstige transportmiddel moet modulair en schaalbaar zijn, zodat alle onderdelen van verschillende productstromen te vervoeren zijn met hetzelfde middel. Hierbij moet ook het laden en lossen van de wagens en karren  eenvoudig en ergonomisch verantwoord uit te voeren te zijn. We zien deze fase als voorloper van het toepassen van AGV’s. Wil jij aan deze toffe opdracht werken? Solliciteer dan direct en wie weet zien wij jou op onze prachtige locatie. 

HET BEDRIJF

Van Raam is fabrikant van unieke aangepaste fietsen voor mensen met een beperking. Dit doet het familiebedrijf al meer dan 100 jaar met zo´n 245 medewerkers. De specialisaties van Van Raam zijn driewielfietsen, scootmobielfietsen, tandems, duofietsen, rolstoelfietsen, transportfietsen, loophulpen en lage instapfietsen, oftewel comfortfietsen. De aangepaste fietsen van Van Raam gaan de hele wereld over, met de nadruk op vrijwel alle Europese landen en Noord-Amerika

De Nederlandse kwaliteitsfietsen worden ontworpen door onze eigen ontwikkelingsafdeling bij Van Raam in Varsseveld. De productie vindt bijna geheel plaats in eigen huis. Dit gebeurt in één van de schoonste en slimste fabrieken van Nederland. Hier wordt elke fiets van een rechte buis tot een compleet eindproduct zelf gemaakt. Er wordt niets op voorraad geproduceerd, elke fiets wordt uniek en op aanvraag gefabriceerd

Kenmerkend voor het familiebedrijf is de combinatie van hoogwaardige kennis, degelijk vakmanschap en accuraat inspelen op eigentijdse ontwikkelingen. Maatwerk behoort tot de kernactiviteiten van Van Raam. Zowel voor volwassenen als kinderen worden bijzondere fietsen ontwikkeld, waarbij aan comfort, degelijkheid en vormgeving veel aandacht wordt besteed. De slogan die Van Raam dagelijks in de praktijk brengt luidt: "Let's all cycle" 

INNOVATIEHUB INNOVAR

De Varsseveldse bedrijven Contour Advanced Systems, Van Raam en Waterkracht zijn per 1 februari 2012 een samenwerking aangegaan om een Innovatiehub in de Achterhoek te starten; Innovar. In de Innovatiehub is er naast je interne begeleider ook een Hubmanager aanwezig die jou kan begeleiden. De begeleiding van de Hubmanager richt zich vooral op het proces verloop van jou leerzame periode. Daarnaast krijg je door de Innovatiehub de mogelijkheid om met andere studenten samen te werken en ervaringen uit te wisselen. Innovar is bedoeld voor studenten die met een frisse blik middels een stage, project of afstudeeropdracht de bedrijven helpen om continu te blijven innoveren. Per periode zijn er ongeveer 20 studenten die bij Innovar stage lopen of afstuderen. Er zijn al meer dan 300 studenten die bij Innovar hun stage- of afstudeeropdracht hebben voltooid! Ontdek zelf de voordelen die Innovar jou kan bieden:

 • Leerzame workshops
 • Extra begeleiding (verslaglegging, lay-out etc.)
 • Proces begeleidingsuurtje
 • Betere communicatie tussen studenten en werknemers
 • Om de twee weken een gezamenlijke lunch met alle studenten
 • Een Hubmanager waar je altijd je verhaal kwijt kan!

 

COMPETENTIES: WAT ZOEKEN WIJ?

 • oplossingsgericht
 • Zelfstandig
 • Ondernemend
 • gedreven

 

WAT BIEDEN WIJ?

 • Goede stage- of afstudeervergoeding
 • Een leuke en leerzame periode met extra begeleiding
 • Team van professionals
 • Elke dag gratis vers fruit
 • Om de twee weken een heerlijke traktatie
 • Een informele en open werksfeer

Interesse in deze opdracht?

Maak je interesse aan ons kenbaar en solliciteer via de onderstaande link!

Solliciteren