Waar bent u naar op zoek?
Meest gezochte items

Ontwikkeling 3D geprinte kinderdriewieler

Van Raam
Afstuderen, Stage
HBO
Industrieel Product Ontwerpen, Werktuigbouwkunde
Solliciteren

DE OPDRACHT

Van Raam wil graag de productie van een kinderfiets flexibeler opzetten met behulp van Additive Manufacturing (3D printen) met het oog op klant specifieke aanpassingen, efficientere on-demand productie en MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) aspecten zoals minder Co2 uitstoot, minder afval en een circulaire economie.

Een eerste ontwerp voor een 3D geprint fietsframe is door student Sander Feuler tijdens een afstudeerproject opgeleverd. Hierna is het project doorgezet en hebben er nog 2 studenten aan dit project mogen werken. Samen met verschillende bedrijven (HAN, HAN-AEA/ zwaartepunt Smart Region, CAD2M en Rösler) heeft de fiets verschillende stappen ondergaan.

De twee concepten heeft men er vooral op productie, montage en nabewerking gelet. Nu is het van belang dat we de fietsen gaan door berekenen. Hiervoor willen we beide fietsen gaan testen en de belangrijkste punten mee nemen naar een eventuele 3de concept. Om dit voor elkaar te krijgen zoekt Van Raam enthousiaste studenten die hier graag aan willen werken.

Trefwoorden hierbij zijn: Rapid prototyping and testing, Design for Additive Manufacturing, Productie technologie.

Tijdens deze stage zal je begeleid worden door Additive Manufacturing engineers van Van Raam en waar relevant door Herold Cremer (HAN-AEA/ zwaartepunt Smart Region).

HET BEDRIJF

Van Raam is fabrikant van unieke aangepaste fietsen voor mensen met een beperking. Dit doet het familiebedrijf al meer dan 100 jaar met zo´n 245 medewerkers. De specialisaties van Van Raam zijn driewielfietsen, scootmobielfietsen, tandems, duofietsen, rolstoelfietsen, transportfietsen, loophulpen en lage instapfietsen, oftewel comfortfietsen. De aangepaste fietsen van Van Raam gaan de hele wereld over, met de nadruk op vrijwel alle Europese landen en Noord-Amerika

De Nederlandse kwaliteitsfietsen worden ontworpen door onze eigen ontwikkelingsafdeling bij Van Raam in Varsseveld. De productie vindt bijna geheel plaats in eigen huis. Dit gebeurt in één van de schoonste en slimste fabrieken van Nederland. Hier wordt elke fiets van een rechte buis tot een compleet eindproduct zelf gemaakt. Er wordt niets op voorraad geproduceerd, elke fiets wordt uniek en op aanvraag gefabriceerd. De slogan die Van Raam dagelijks in de praktijk brengt luidt: "Let's all cycle"

Voor de aankomende periode ga jij deel uitmaken van het team van Your Plastic Solutions in Terborg. Your Plastic Solutions is in 2020 gestart als dochteronderneming van Van Raam. Door de oprichting van Your Plastic Solutions, een overname van een bestaande toeleverancier van Van Raam, is er vele jaren aan kennis en kunde van kunststoftechniek bewaard gebleven. Het bedrijf biedt de mogelijkheid om kunststoffen op diverse manieren te bewerken. Dit varieert van 3D printen tot vacuümvormen en spuitgieten. Nu zoeken wij iemand die ons team kan versterken!

Interesse in deze opdracht?

Maak je interesse aan ons kenbaar en solliciteer via de onderstaande link!

Solliciteren