Waar bent u naar op zoek?
Meest gezochte items

Stage: Planning & Control bij Van Raam!

Van Raam
Stage
HBO
Technische Bedrijfskunde, Logistiek, Werktuigbouwkunde
Solliciteren

Ben jij een enthousiaste student die wilt bijdragen aan de verbetering van onze aangepaste fietsen en de processen die hierachter schuilgaan? Lees dan snel verder en ontdek de mogelijkheden voor jou!

De opdracht

Als stagiair(e) op het gebied van logistieke optimalisatie en planning bij Van Raam speel je een cruciale rol in onze missie om de hoogste kwaliteit en innovatie te waarborgen in onze aangepaste fietsen. Je richt je specifiek op de analyse van handlasdelen binnen ons productenassortiment, wat een essentieel onderdeel vormt van onze fietsen. Je wordt ondergedompeld in de uitdagende wereld van logistiek, waarbij je je richt op de optimalisatie van processen die verband houden met logistieke aansturing, planning en controle.

Deze stage biedt jou de unieke gelegenheid om de interne logistieke processen van Van Raam van binnenuit te verkennen en te verbeteren. Dit is niet alleen een kans om waardevolle ervaring op te doen, maar ook om een wezenlijke bijdrage te leveren aan onze inspanningen om onze aangepaste fietsen te optimaliseren en onze klanten de hoogste kwaliteit te bieden. En dat alles op de afdeling Productie!

Wie is Van Raam?

Van Raam is fabrikant van unieke aangepaste fietsen voor mensen met een beperking. Dit doet het familiebedrijf al meer dan 100 jaar met zo´n 245 medewerkers. De specialisaties van Van Raam zijn driewielfietsen, scootmobielfietsen, tandems, duofietsen, rolstoelfietsen, transportfietsen, loophulpen en lage instapfietsen, oftewel comfortfietsen. De aangepaste fietsen van Van Raam gaan de hele wereld over, met de nadruk op vrijwel alle Europese landen en Noord-Amerika

De Nederlandse kwaliteitsfietsen worden ontworpen door onze eigen ontwikkelingsafdeling bij Van Raam in Varsseveld. De productie vindt bijna geheel plaats in eigen huis. Dit gebeurt in één van de schoonste en slimste fabrieken van Nederland. Hier wordt elke fiets van een rechte buis tot een compleet eindproduct zelf gemaakt. Er wordt niets op voorraad geproduceerd, elke fiets wordt uniek en op aanvraag gefabriceerd

Kenmerkend voor het familiebedrijf is de combinatie van hoogwaardige kennis, degelijk vakmanschap en accuraat inspelen op eigentijdse ontwikkelingen. Maatwerk behoort tot de kernactiviteiten van Van Raam. Zowel voor volwassenen als kinderen worden bijzondere fietsen ontwikkeld, waarbij aan comfort, degelijkheid en vormgeving veel aandacht wordt besteed. De slogan die Van Raam dagelijks in de praktijk brengt luidt: "Let's all cycle" 

Wie ben jij?

Voor de vacature 'Stage: Planning & Control bij Van Raam!' herken jij je in het volgende profiel:

 • Jij bent in staat om complexe processen te ontleden en de knelpunten te identificeren.
 • Jij bent goed bekend met de mogelijke methoden voor logistieke productieaansturing volgens de principes van Lean en QRM.
 • Jij begrijpt technische componenten en productieprocessen.
 • Jij beschikt over een onderzoeks- en probleemoplossend vermogen.
 • Jij bent leergierig en hebt durft initiatief te nemen.

Innovar (Innovatiehub Varsseveld)

De Varsseveldse bedrijven Contour Advanced Systems, Van Raam en Waterkracht zijn per 1 februari 2012 een samenwerking aangegaan om een Innovatiehub in de Achterhoek te starten; Innovar. In de Innovatiehub is er naast je interne begeleider ook een Hubmanager aanwezig die jou kan begeleiden. De begeleiding van de Hubmanager richt zich vooral op het proces verloop van jou leerzame periode. Daarnaast krijg je door de Innovatiehub de mogelijkheid om met andere studenten samen te werken en ervaringen uit te wisselen. Innovar is bedoeld voor studenten die met een frisse blik middels een stage, project of afstudeeropdracht de bedrijven helpen om continu te blijven innoveren. Per periode zijn er ongeveer 20 studenten die bij Innovar stage lopen of afstuderen. Er zijn al meer dan 400 studenten die bij Innovar hun stage- of afstudeeropdracht hebben voltooid! Ontdek zelf de voordelen die Innovar jou kan bieden:

 • Leerzame workshops
 • Extra begeleiding (verslaglegging, lay-out etc.)
 • Proces begeleidingsuurtje
 • Betere communicatie tussen studenten en werknemers
 • Om de twee weken een gezamenlijke lunch met alle studenten
 • Een Hubmanager waar je altijd je verhaal kwijt kan!

Wat bieden wij?

Bij Van Raam hechten we waarde aan de frisse perspectieven van studenten! Daarom mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Goede stage- of afstudeervergoeding
 • Een leuke en leerzame periode met extra begeleiding
 • Team van professionals
 • Elke dag gratis vers fruit
 • Om de twee weken een heerlijke traktatie
 • Een informele en open werksfeer

Interesse in deze opdracht bij Van Raam?

Maak je interesse aan ons kenbaar en solliciteer direct!

Solliciteren