Waar bent u naar op zoek?
Meest gezochte items

WTB afstuderen Van Raam

Van Raam
Afstuderen
HBO, WO
Solliciteren

De opdracht 

Voor aankomend schooljaar zijn wij nog op zoek naar een gedreven student van de opleiding Werktuigbouwkunde. Ben jij een afstudeer en nog op zoek naar een opdracht? Dan ben je hier op de juiste plek! Binnen Van Raam kom je bij ons op de R&D te zitten tussen allemaal professionals. De opdracht waaraan je gaat werken is nog niet definitief geformuleerd. We kijken graag naar jouw interesses en wat er op dat moment voor werk ligt. Hieronder staan een paar voorbeeld opdrachten waar vorige afstudeerders aan hebben gewerkt:

-Herontwerp lasmal: Om de voorvorken weer in eigen huis te produceren moet er een lasmal gemaakt worden. De huidige lasmal is niet geschikt voor grote aantallen en geeft geen constante kwaliteit. Met de nieuwe lasmal hopen wij verschillende soorten voorvorken in eigen huis te produceren. Op deze manier hebben wij geen last meer van vertraagde levertijden. 

-De Easy Rider is één van de hardlopers in het assortiment van Van Raam. De huidige Easy Rider is gedateerd en daarom is de R&D afdeling van Van Raam gestart met een herontwerp van deze fiets. Vanaf februari 2018 verwacht Van Raam te starten met de materialisatiefase van dit herontwerp. Van jou als werktuigbouwkundige wordt verwacht dat jij mee gaat draaien met de engineering tijdens deze materialisatiefase van het Easy Rider concept.

-Van Raam test al haar fietsen op verschillende onderdelen. Een afstudeerde is ooit bezig geweest met het ontwerpen van een wieltestbank. Met deze testbank kunnen de wielen worden getest volgens de Europese standaarden van fietsen waarbij de sterkte en vermoeiing centraal staan. Daarna zochten wij een stagiaire die de testbank gaat finetunen en afbouwen. Hierbij valt te denken aan het verfijnen van de werking van de testbank, het opstellen van testprocedures, het uitvoeren van bepaalde duur- en sterktetesten en het analyseren van de resultaten ervan. Daaruit kunnen weer ontwerpverbeteringen ontstaan. Hierbij ben jij de rechterhand van de test engineer en kun je jouw geleerde kennis toepassen in de praktijk. 

 

HET BEDRIJF

Van Raam is fabrikant van unieke aangepaste fietsen voor mensen met een beperking. Dit doet het familiebedrijf al meer dan 100 jaar met zo´n 245 medewerkers. De specialisaties van Van Raam zijn driewielfietsen, scootmobielfietsen, tandems, duofietsen, rolstoelfietsen, transportfietsen, loophulpen en lage instapfietsen, oftewel comfortfietsen. De aangepaste fietsen van Van Raam gaan de hele wereld over, met de nadruk op vrijwel alle Europese landen en Noord-Amerika

De Nederlandse kwaliteitsfietsen worden ontworpen door onze eigen ontwikkelingsafdeling bij Van Raam in Varsseveld. De productie vindt bijna geheel plaats in eigen huis. Dit gebeurt in één van de schoonste en slimste fabrieken van Nederland. Hier wordt elke fiets van een rechte buis tot een compleet eindproduct zelf gemaakt. Er wordt niets op voorraad geproduceerd, elke fiets wordt uniek en op aanvraag gefabriceerd

Kenmerkend voor het familiebedrijf is de combinatie van hoogwaardige kennis, degelijk vakmanschap en accuraat inspelen op eigentijdse ontwikkelingen. Maatwerk behoort tot de kernactiviteiten van Van Raam. Zowel voor volwassenen als kinderen worden bijzondere fietsen ontwikkeld, waarbij aan comfort, degelijkheid en vormgeving veel aandacht wordt besteed. De slogan die Van Raam dagelijks in de praktijk brengt luidt: "Let's all cycle" 

INNOVATIEHUB INNOVAR

De Varsseveldse bedrijven Contour Advanced Systems, Van Raam en Waterkracht zijn per 1 februari 2012 een samenwerking aangegaan om een Innovatiehub in de Achterhoek te starten; Innovar. In de Innovatiehub is er naast je interne begeleider ook een Hubmanager aanwezig die jou kan begeleiden. De begeleiding van de Hubmanager richt zich vooral op het proces verloop van jou leerzame periode. Daarnaast krijg je door de Innovatiehub de mogelijkheid om met andere studenten samen te werken en ervaringen uit te wisselen. Innovar is bedoeld voor studenten die met een frisse blik middels een stage, project of afstudeeropdracht de bedrijven helpen om continu te blijven innoveren. Per periode zijn er ongeveer 20 studenten die bij Innovar stage lopen of afstuderen. Er zijn al meer dan 300 studenten die bij Innovar hun stage- of afstudeeropdracht hebben voltooid! Ontdek zelf de voordelen die Innovar jou kan bieden:

 • Leerzame workshops
 • Extra begeleiding (verslaglegging, lay-out etc.)
 • Proces begeleidingsuurtje
 • Betere communicatie tussen studenten en werknemers
 • Om de twee weken een gezamenlijke lunch met alle studenten
 • Een Hubmanager waar je altijd je verhaal kwijt kan!

 

COMPETENTIES: WAT ZOEKEN WIJ?

 • oplossingsgericht
 • Zelfstandig
 • Ondernemend
 • gedreven
 • ervaring met SolidWorks

 

WAT BIEDEN WIJ?

 • Goede stage- of afstudeervergoeding
 • Een leuke en leerzame periode met extra begeleiding
 • Team van professionals
 • Elke dag gratis vers fruit
 • Om de twee weken een heerlijke traktatie
 • Een informele en open werksfeer

Interesse in deze opdracht?

Maak je interesse aan ons kenbaar en solliciteer via de onderstaande link!

Solliciteren