Waar bent u naar op zoek?
Meest gezochte items

Over Innovar

Innovar is een samenwerking tussen Van Raam aangepaste fietsen, Contour Advanced Systems en Waterkracht High Pressure Systems.

INNOVAR - INNOVATIEHUB VARSSEVELD (ACHTERHOEK)

Als één van de eerste in de regio hebben de drie Varsseveldse bedrijven Contour Advanced Systems (CAS), Van Raam en Waterkracht per 1 februari 2012 samen een Innovatiehub opgericht; Innovar. Door de samenwerking tussen deze drie bedrijven is het mogelijk een Hubmanager specifiek voor studenten in dienst te nemen, die er dan ook vijf dagen per week voor de studenten is. Naast je interne begeleider van je stage- of afstudeerbedrijf is er ook vanuit Innovar de Hubmanager aanwezig, die jou extra kan begeleiden. Tevens krijg je d.m.v. de Innovatiehub de mogelijkheid om met andere studenten samen te werken en je ervaringen te delen.

Innovar is bedoeld om enerzijds getalenteerde studenten met een frisse blik goed te begeleiden tijdens een stage, project of afstudeeropdracht en anderzijds is het de taak van de bedrijven om studenten bekend en vertrouwd te maken met het bedrijfsleven. Ook helpen de studenten de bedrijven om continu te blijven innoveren door te werken aan innovatieve projecten tijdens stage of afstuderen. Per periode zijn er ongeveer 25 stage- en/of afstudeeropdrachten. Inmiddels zijn er al meer dan 400 studenten die dankzij Innovar hun stage- of afstudeeropdracht hebben voltooid! 

Voordelen voor de student

Om studenten zoveel mogelijk uit hun stage- of afstudeeropdracht te laten halen, krijgen zij de mogelijkheid om gebruik te maken van de extra’s die een Innovatiehub biedt, waaronder:
 • Het bijwonen van bijeenkomsten met andere studenten uit de Hub, om kennis en ervaringen uit te wisselen;
 • Het volgen van trainingen, zoals trainingen op het gebied van solliciteren of adviesvaardigheden. Dit alles om een goede voorbereiding te krijgen op de arbeidsmarkt;
 • Om de twee weken een heerlijke lunch met alle studenten uit de Hub;
 • Extra begeleiding vanuit de Hubmanager op het proces: coaching voor het plan van aanpak en de verdediging;
 • Studenten krijgen een kijkje in de keuken van andere bedrijven uit de Hub;
 • Tips vanuit de Hubmanager op het gebied van lay-out, taalgebruik en leesbaarheid;
 • Een Hubmanager waar je altijd je verhaal kwijt kan!

Hubmanager

Innovar wordt aangestuurd door een Hubmanager. De Hubmanager van Innovar is doorlopend een Fast Forward trainee. De doelstelling van Fast Forward is het behoud van hoger opgeleiden in de regio. Een mooie overlap met de doelstelling van Innovar. Om dat te bereiken koppelt Fast Forward ondernemingen aan talentvolle HBO- en WO-afgestudeerden, als trainee. Voordat afgestuurdeerden in het 2 jaar durende trainee-traject kunnen instromen, worden zij onderworpen aan een strenge selectie, zodat de kwaliteit voor de relaties is gewaarborgd. Onderaan deze pagina stelt de huidige Hubmanager zich even voor. 

INNOVATIEHUB

Innovatiehub is de overkoepelende naam van 6 op zichzelf staande Innovatiehubs in Gelderland – voornamelijk in de regio Achterhoek. Een Innovatiehub bestaat meestal uit 3 tot 6 bedrijven, waar MBO, HBO of WO studenten de mogelijkheid hebben een uitdagende (meewerk)stage of afstudeeropdracht uit te voeren. De Innovatiehubs zijn opgezet op initiatief van het MKB in de Achterhoek. In deze regio werd - met name bij de maakindustrie - een tekort aan (technische) studenten ervaren. De vraag naar jong talent en de ambitie om te vernieuwen in de organisatie vormden de belangrijkste drijfveer voor de bedrijven om een hub in te richten. Naast Innovar zijn er 5 andere innovatiehubs:

 • Innovatiehub Doetinchem
 • Achterhoek-Liemers
 • IIME
 • Innofields
 • Winterswijk-Aalten

Werkwijze

Een Innovatiehub bestaat uit een groep studenten die individueel of in groepsverband verschillende kennis- en innovatievragen van het bedrijf onderzoeken en beantwoorden. In dit proces worden zij begeleid door een Hubmanager. Het bedrijf stelt de innovatie-ambitie vast en de Hubmanager is vervolgens verantwoordelijk voor het koppelen van de juiste studenten aan de stages en vraagstukken. Dit leidt tot een gemixte groep studenten van verschillende onderwijsinstellingen, niveaus en opleidingen. De Hubmanager zorgt voor continuïteit in de opdrachten, regelt en begeleidt de studenten – naast de inhoudelijke begeleiding vanuit de bedrijfscoach – in het proces.

HUBMANAGER

Kayleigh Saman is per 28 augustus de nieuwe Hubmanager bij Innovar. Zij zal de aankomende periode de studenten begeleiden bij de Varsseveldse bedrijven!

Door haar studieachtergrond in International Business en ervaring als leidinggevende, kijkt zij uit naar het begeleiden en aansturen van de studenten. 

Bekijk onze opdrachten!

Bij Innovar hebben we altijd uitdagende stage- en afstudeeropdrachten. 

Opdrachten