Waar bent u naar op zoek?
Meest gezochte items
16-02-2022

Jelmer Tiemessen

Stage opdracht Mechatronica

Ik ben Jelmer Tiemessen en loop een half jaar stage bij Contour Advanced Systems. Ik woon in het mooie plaatsje Wehl. Momenteel zit ik in het derde leerjaar van de hbo-opleiding mechatronica. Deze studie volg ik aan Saxion te Enschede. Hiervoor heb ik een mbo-opleiding niveau 4 mechatronica afgerond aan Graafschap College te Doetinchem. In mijn vrije tijd ben ik aan het voetballen bij Concordia of aan het werk bij Gebr. van Beek te Wehl. De stageopdracht van mij is het uitwerken van een alternatieve oplossing voor de Deltafans. Bij Contour maken ze gecontaineriseerde serverruimtes voor Hewlett-Packard. Om de lucht in deze systemen goed rond te krijgen wordt er gebruik gemaakt van een ventilatorbank. Echter is dit product is niet langer verkrijgbaar. Het is de bedoeling dat ik dit systeem opnieuw ga ontwikkelen.

Smarthub Talent Program

Tijdens mijn stageperiode bij Contour Advanced Systems heb ik mee gedaan aan het Smarthub Talent Program. Tijdens dit programma heb ik veel nieuwe mensen leren kennen. Eveneens zijn er een aantal workshops gegeven en hebben wij een aantal bedrijfsbezoeken gehad. De workshops waren zeer leerzaam, deze gingen voornamelijk over het talent van jezelf en andere ontdekken. Tijdens deze workshops kom je erachter welke talenten je hebt en hoe je deze kunt verbeteren. Daarnaast sta je even stil bij waarom je bepaalde beslissingen neemt in het dagelijkse leven.

De bedrijfsbezoeken waren heel leuk en leerzaam. Ik heb een kijkje mogen nemen in de keuken van 247TailorSteel, NEDCON en Ulamo. De mensen van de bedrijven namen echt tijd voor ons om het bedrijf te laten zien. Op voorhand was er door de deelnemers van het Smarthub-programma aangegeven wat zij graag zouden willen zien tijdens deze bedrijfsbezoeken. Tijdens de bedrijfsbezoeken was dit ook zeker terug te zien, zo werd er bijvoorbeeld wat verteld over de planning en inkoop, maar ook over de technische aspecten van het bedrijf. Alle facetten kwam aan bod. Ten slotte mocht ik ook een dagje meedraaien bij Pas Reform te Zeddam in het kader van CEO For A Day. De dag begon met een rondleiding en een kleine introductie van het bedrijf. Hierop volgend mocht ik aanschuiven bij een functioneringsgesprek en andere interne gesprekken. Tussentijds heb ik het distributiecentrum te Doetinchem bekeken, vanuit hier worden de producten over de hele wereld verscheept. Al met al, het was een zeer leuke en leerzame ervaring.