Waar bent u naar op zoek?
Meest gezochte items

Scriptie Strategische landenselectie voor internationale marktuitbreiding | Van Raam

Van Raam
Stage, Afstuderen
WO
Anders, Communicatie, International Business and Languages
Solliciteren

Ben jij een ambitieuze en analytisch ingestelde student? Heb jij interesse in strategische management en internationale expansie? Dan bieden wij een uitdagende scriptieopdracht bij Van Raam, de wereldmarktleider op het gebied van aangepaste fietsen.

De opdracht

Van Raam opereert wereldwijd en is actief in diverse landen, waaronder Amerika, Duitsland, Frankrijk en meer. Echter, de vraag rijst of onze huidige marktselectie optimaal is. Om onze internationale groei te optimaliseren, willen we een theoretisch onderzoek laten uitvoeren naar de meest strategische methodiek voor het selecteren van landen om te betreden.

Jouw onderzoek zal zich concentreren op de volgende aspecten:

 • Theoretische analyse van verschillende methodieken voor het selecteren van landen voor internationale marktuitbreiding. Hierbij ligt de focus op zowel strategische als tactische overwegingen, rekening houdend met de specifieke kenmerken van de fietsindustrie en de internationale marktdynamiek.
 • Evaluatie van de toepasbaarheid en effectiviteit van deze methodieken in de context van Van Raam en de bredere fietsindustrie. Je zult kijken naar factoren zoals marktpotentieel, concurrentiepositie, regelgeving, culturele verschillen en meer.
 • Het formuleren van concrete aanbevelingen voor Van Raam op basis van jouw onderzoek. Deze aanbevelingen zullen gericht zijn op het verbeteren van de landenselectie voor toekomstige internationale marktuitbreiding, met als doel het vergroten van onze concurrentiepositie en het maximaliseren van groeikansen.

Wie is Van Raam?

Van Raam is fabrikant van unieke aangepaste fietsen voor mensen met een beperking. Dit doet het familiebedrijf al meer dan 100 jaar met zo´n 245 medewerkers. De specialisaties van Van Raam zijn driewielfietsen, scootmobielfietsen, tandems, duofietsen, rolstoelfietsen, transportfietsen, loophulpen en lage instapfietsen, oftewel comfortfietsen. De aangepaste fietsen van Van Raam gaan de hele wereld over, met de nadruk op vrijwel alle Europese landen en Noord-Amerika

De Nederlandse kwaliteitsfietsen worden ontworpen door onze eigen ontwikkelingsafdeling bij Van Raam in Varsseveld. De productie vindt bijna geheel plaats in eigen huis. Dit gebeurt in één van de schoonste en slimste fabrieken van Nederland. Hier wordt elke fiets van een rechte buis tot een compleet eindproduct zelf gemaakt. Er wordt niets op voorraad geproduceerd, elke fiets wordt uniek en op aanvraag gefabriceerd

Kenmerkend voor het familiebedrijf is de combinatie van hoogwaardige kennis, degelijk vakmanschap en accuraat inspelen op eigentijdse ontwikkelingen. Maatwerk behoort tot de kernactiviteiten van Van Raam. Zowel voor volwassenen als kinderen worden bijzondere fietsen ontwikkeld, waarbij aan comfort, degelijkheid en vormgeving veel aandacht wordt besteed. De slogan die Van Raam dagelijks in de praktijk brengt luidt: "Let's all cycle" 

Wie ben jij?

Voor de opdracht zoeken wij een gemotiveerde student met de volgende kwaliteiten:

 • Een WO-opleiding in Communicatie, International Business of een vergelijkbare opleiding.
 • Sterke analytische vaardigheden en een kritische denkwijze.
 • Interesse in strategisch management, internationale markten en de fietsindustrie.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden en het vermogen om complexe concepten helder te presenteren.

Innovar (Innovatiehub Varsseveld)

De Varsseveldse bedrijven Contour Advanced Systems, Van Raam en Waterkracht zijn per 1 februari 2012 een samenwerking aangegaan om een Innovatiehub in de Achterhoek te starten; Innovar. In de Innovatiehub is er naast je interne begeleider ook een Hubmanager aanwezig die jou kan begeleiden. De begeleiding van de Hubmanager richt zich vooral op het proces verloop van jouw leerzame periode. Daarnaast krijg je door de Innovatiehub de mogelijkheid om met andere studenten samen te werken en ervaringen uit te wisselen. Innovar is bedoeld voor studenten die met een frisse blik middels een stage, project of afstudeeropdracht de bedrijven helpen om continu te blijven innoveren. Per periode zijn er ongeveer 30 studenten die bij Innovar stage lopen of afstuderen. Er zijn al meer dan 500 studenten die bij Innovar hun stage- of afstudeeropdracht hebben voltooid! Ontdek zelf de voordelen die Innovar jou kan bieden:

 • Leerzame workshops
 • Extra begeleiding (verslaglegging, lay-out etc.)
 • Proces begeleidingsuurtje
 • Betere communicatie tussen studenten en werknemers
 • Om de twee weken een gezamenlijke lunch met alle studenten
 • Een Hubmanager waar je altijd je verhaal kwijt kan!

Wat bieden wij?

Bij Van Raam hechten we waarde aan de frisse perspectieven van studenten! Daarom mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Goede stage- of afstudeervergoeding.
 • Een leuke en leerzame periode met extra begeleiding.
 • Begeleiding door een team van ervaren experts!
 • Elke dag gratis vers fruit.
 • Om de twee weken een heerlijke traktatie.
 • Een informele en open werksfeer.

Benieuwd naar wat Van Raam voor jou kan betekenen?

Laat het ons weten en we nodigen je graag uit voor een gezellig koffiemoment!

Solliciteren