Waar bent u naar op zoek?
Meest gezochte items

Stagiair(e) Duurzaamheid | Van Raam

Van Raam
Stage
HBO
Bedrijfskunde, Technische Bedrijfskunde, Bestuurskunde, Commerciële Economie
Solliciteren

Wil jij jouw kennis over duurzaamheid verbreden en toepassen op de wereld van aangepaste fietsen? Ben jij benieuwd naar de verbeterpunten voor duurzaamheid binnen een groot bedrijf? Dan kunnen wij jouw enthousiasme en inzichten goed gebruiken! 

De opdracht

Binnen deze opdracht krijg je de kans om een essentiële rol te spelen in het verminderen van de CO2-uitstoot. Als marktleider is Van Raam vastberaden om de impact van onze producten op het milieu tot een minimum te beperken. We zijn actief bezig met een project om onze CO2-uitstoot volledig in kaart te brengen om dit doel te bereiken.

Op dit moment hebben we scope 1 en 2 geïdentificeerd, en een stagiair richt zich momenteel op scope 3. Daarnaast speelt de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) een rol bij het in kaart brengen van de CO2-uitstoot van Van Raam. We streven ernaar om dieper in te gaan op adviezen en deze te implementeren.

We zijn op zoek naar studenten die een sterke affiniteit hebben met dit thema en die met enthousiasme samen met ons team willen werken. Het doel is om samen een diepgaand begrip te krijgen van de CO2-impact die het gebruik van onze fietsen met zich meebrengt en vervolgens de knelpunten te identificeren om verbeteringen te realiseren.

CO2 FOOTPRINT: End of life

Ook richten we ons op het inzichtelijk maken van de CO2-uitstoot tijdens de 'end-of-life' fase van onze producten en het identificeren van de belangrijkste obstakels, zodat we deze kunnen integreren in de ontwerpfase. Ben jij iemand die het interessant vindt om te onderzoeken wat er precies gebeurt met een product en die in staat is om een globaal overzicht te schetsen?

CO2 FOOTPRINT: Facility and external human power

Daarnaast is er aandacht voor de CO2-uitstoot van faciliteiten en externe menselijke inzet. Naast onze sterke focus op duurzaamheid binnen Van Raam, werken we ook nauw samen met verschillende partijen. We vinden het belangrijk om deze CO2-uitstoot in kaart te brengen en te integreren in ons totaalplaatje. Ben jij geïnteresseerd om hier dieper op in te gaan en samen met diverse partijen verbeterpunten te identificeren?

Wie is Van Raam?

Van Raam is fabrikant van unieke aangepaste fietsen voor mensen met een beperking. Dit doet het familiebedrijf al meer dan 100 jaar met zo´n 245 medewerkers. De specialisaties van Van Raam zijn driewielfietsen, scootmobielfietsen, tandems, duofietsen, rolstoelfietsen, transportfietsen, loophulpen en lage instapfietsen, oftewel comfortfietsen. De aangepaste fietsen van Van Raam gaan de hele wereld over, met de nadruk op vrijwel alle Europese landen en Noord-Amerika

De Nederlandse kwaliteitsfietsen worden ontworpen door onze eigen ontwikkelingsafdeling bij Van Raam in Varsseveld. De productie vindt bijna geheel plaats in eigen huis. Dit gebeurt in één van de schoonste en slimste fabrieken van Nederland. Hier wordt elke fiets van een rechte buis tot een compleet eindproduct zelf gemaakt. Er wordt niets op voorraad geproduceerd, elke fiets wordt uniek en op aanvraag gefabriceerd

Kenmerkend voor het familiebedrijf is de combinatie van hoogwaardige kennis, degelijk vakmanschap en accuraat inspelen op eigentijdse ontwikkelingen. Maatwerk behoort tot de kernactiviteiten van Van Raam. Zowel voor volwassenen als kinderen worden bijzondere fietsen ontwikkeld, waarbij aan comfort, degelijkheid en vormgeving veel aandacht wordt besteed. De slogan die Van Raam dagelijks in de praktijk brengt luidt: "Let's all cycle" 

Wie ben jij?

Voor de vacature 'Stagiair(e) Duurzaamheid | Van Raam' herken jij je in het volgende profiel:

 • Jij hebt affiniteit met duurzaamheid;
 • Jij hebt kennis van de verschillende scopen en de CSRD;
 • Jij kan zelfstandig te werk gaan, maar weet waarde te hechten aan de input van anderen;
 • Jij bent vastberaden om te zorgen dat Van Raam een duidelijk inzicht krijgt over haar fietsen en activiteiten;
 • Jij hebt het analytisch denkvermogen om knelpunten te identificeren, trends te herkennen en oplossingen voor te stellen om de CO2-uitstoot te verminderen en duurzaamheid te bevorderen.

 

Aan de hand van jouw interesses en wensen, gaan wij kijken welk aspect van duurzaamheid bij Van Raam jij kan oppakken!

Innovar (Innovatiehub Varsseveld)

De Varsseveldse bedrijven Contour Advanced Systems, Van Raam en Waterkracht zijn per 1 februari 2012 een samenwerking aangegaan om een Innovatiehub in de Achterhoek te starten; Innovar. In de Innovatiehub is er naast je interne begeleider ook een Hubmanager aanwezig die jou kan begeleiden. De begeleiding van de Hubmanager richt zich vooral op het proces verloop van jou leerzame periode. Daarnaast krijg je door de Innovatiehub de mogelijkheid om met andere studenten samen te werken en ervaringen uit te wisselen. Innovar is bedoeld voor studenten die met een frisse blik middels een stage, project of afstudeeropdracht de bedrijven helpen om continu te blijven innoveren. Per periode zijn er ongeveer 30 studenten die bij Innovar stage lopen of afstuderen. Er zijn al meer dan 500 studenten die bij Innovar hun stage- of afstudeeropdracht hebben voltooid! Ontdek zelf de voordelen die Innovar jou kan bieden:

 • Leerzame workshops
 • Extra begeleiding (verslaglegging, lay-out etc.)
 • Proces begeleidingsuurtje
 • Betere communicatie tussen studenten en werknemers
 • Om de twee weken een gezamenlijke lunch met alle studenten
 • Een Hubmanager waar je altijd je verhaal kwijt kan!

Wat bieden wij?

Bij Van Raam hechten we waarde aan de frisse perspectieven van studenten! Daarom mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Goede stage- of afstudeervergoeding.
 • Een leuke en leerzame periode met extra begeleiding.
 • Begeleiding door een team van ervaren experts!
 • Elke dag gratis vers fruit.
 • Om de twee weken een heerlijke traktatie.
 • Een informele en open werksfeer.

Benieuwd naar wat Van Raam voor jou kan betekenen?

Laat het ons weten en we nodigen je graag uit voor een gezellig koffiemoment!

Solliciteren