Waar bent u naar op zoek?
Meest gezochte items

Stagiair(e) Industrieel (Product) Ontwerpen | Van Raam

Van Raam
Stage
HBO
Industrieel Product Ontwerpen, Anders, Werktuigbouwkunde
Solliciteren

Ben jij op zoek naar een uitdagende en leerzame stageplek in een sterk groeiend en innovatief bedrijf met een maatschappelijk aspect? En ben jij creatief en heb jij affiniteit met ontwerpen? Dan ben je bij Van Raam aan het juiste adres, lees snel verder!

De opdracht

Van Raam staat bekend om haar specialisatie in aangepaste fietsen en streven naar de hoogste kwaliteit en innovatie.

In onze dynamische afdeling Research & Development (R&D) vormt innovatie het kloppende hart van technologische vooruitgang en creativiteit. Het team is elke dag druk bezig met het (her)ontwerpen van (nieuwe) producten en het optimaliseren van het huidige assortiment. Als stagiair(e) op deze afdeling krijg jij de unieke kans om opdrachten uit te voeren voor onze deskundige R&D-teamleden. Deze opdrachten kunnen variëren van uitdagende technische vraagstukken tot creatieve designprojecten, wat afhankelijk is van de projecten die op dat moment binnen de R&D-afdeling lopen. Je draagt bij aan de voortdurende innovatie en ontwikkeling die centraal staan in onze afdeling.

Samen met jou zullen we sprint projecten bepalen die 3-6 weken duren. Door de concrete opdrachten die je snel kan afronden kun je veel verschillende werkzaamheden ervaren. Deze projecten bepalen we samen kunnen te maken hebben met:

 • Onderzoek: Het uitvoeren van doelgroeponderzoek, het identificeren van klantbehoeften, product-evaluatie, concurrentie- en marktanalyse, evenals ergonomisch onderzoek.
 • Ideeontwikkeling: Het maken van ontwerpschetsen en deelname aan brainstormsessies.
 • Prototyping en testen
 • Technisch tekenen (Solid Works)

Deze stage biedt je de kans om diepgaand inzicht te krijgen in de manier waarop projecten binnen de R&D-afdeling bij Van Raam worden uitgevoerd. Als lid van ons team verwachten we dat je proactief meedenkt en kritische vragen durft te stellen. Hoewel we wellicht een specifieke opdracht voor je hebben, zullen we ook rekening houden met jouw interesses en de huidige behoeften van Van Raam.

 

Als stagiair(e) bij Van Raam ben je een waardevol onderdeel van onze inspanningen om innovatieve en hoogwaardige aangepaste fietsen te ontwikkelen en te produceren. Samen met ons draag je bij aan onze voortdurende innovatie en groei in deze dynamische industrie. 

Wie is Van Raam?

Van Raam is fabrikant van unieke aangepaste fietsen voor mensen met een beperking. Dit doet het familiebedrijf al meer dan 100 jaar met zo´n 245 medewerkers. De specialisaties van Van Raam zijn driewielfietsen, scootmobielfietsen, tandems, duofietsen, rolstoelfietsen, transportfietsen, loophulpen en lage instapfietsen, oftewel comfortfietsen. De aangepaste fietsen van Van Raam gaan de hele wereld over, met de nadruk op vrijwel alle Europese landen en Noord-Amerika

De Nederlandse kwaliteitsfietsen worden ontworpen door onze eigen ontwikkelingsafdeling bij Van Raam in Varsseveld. De productie vindt bijna geheel plaats in eigen huis. Dit gebeurt in één van de schoonste en slimste fabrieken van Nederland. Hier wordt elke fiets van een rechte buis tot een compleet eindproduct zelf gemaakt. Er wordt niets op voorraad geproduceerd, elke fiets wordt uniek en op aanvraag gefabriceerd

Kenmerkend voor het familiebedrijf is de combinatie van hoogwaardige kennis, degelijk vakmanschap en accuraat inspelen op eigentijdse ontwikkelingen. Maatwerk behoort tot de kernactiviteiten van Van Raam. Zowel voor volwassenen als kinderen worden bijzondere fietsen ontwikkeld, waarbij aan comfort, degelijkheid en vormgeving veel aandacht wordt besteed. De slogan die Van Raam dagelijks in de praktijk brengt luidt: "Let's all cycle" 

Wie ben jij?

Voor de vacature 'Stage: Industrieel (Product) Ontwerpen' herken jij je in het volgende profiel:

 • Jij bent bereid om effectief samen te werken binnen ons R&D-team.
 • Jij hebt affiniteit met design en creativiteit.
 • Jij hebt kennis van technische concepten en bent vaardig in het oplossen van technische problemen.
 • Jij hebt een proactieve houding en bent bereid om bij te dragen aan een project.
 • Jij bent bekent met SolidWorks.

Innovar (Innovatiehub Varsseveld)

De Varsseveldse bedrijven Contour Advanced Systems, Van Raam en Waterkracht zijn per 1 februari 2012 een samenwerking aangegaan om een Innovatiehub in de Achterhoek te starten; Innovar. In de Innovatiehub is er naast je interne begeleider ook een Hubmanager aanwezig die jou kan begeleiden. De begeleiding van de Hubmanager richt zich vooral op het proces verloop van jou leerzame periode. Daarnaast krijg je door de Innovatiehub de mogelijkheid om met andere studenten samen te werken en ervaringen uit te wisselen. Innovar is bedoeld voor studenten die met een frisse blik middels een stage, project of afstudeeropdracht de bedrijven helpen om continu te blijven innoveren. Per periode zijn er ongeveer 30 studenten die bij Innovar stage lopen of afstuderen. Er zijn al meer dan 500 studenten die bij Innovar hun stage- of afstudeeropdracht hebben voltooid! Ontdek zelf de voordelen die Innovar jou kan bieden:

 • Leerzame workshops
 • Extra begeleiding (verslaglegging, lay-out etc.)
 • Proces begeleidingsuurtje
 • Betere communicatie tussen studenten en werknemers
 • Om de twee weken een gezamenlijke lunch met alle studenten
 • Een Hubmanager waar je altijd je verhaal kwijt kan!

Wat bieden wij?

Bij Van Raam hechten we waarde aan de frisse perspectieven van studenten! Daarom mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Goede stage- of afstudeervergoeding
 • Een leuke en leerzame periode met extra begeleiding
 • Team van professionals
 • Elke dag gratis vers fruit
 • Om de twee weken een heerlijke traktatie
 • Een informele en open werksfeer

Interesse in deze opdracht bij Van Raam?

Laat het ons weten, solliciteer nu!

Solliciteren