Waar bent u naar op zoek?
Meest gezochte items

Stagiair(e) Optimaliseer een fietsframe | Van Raam

Van Raam
Stage
HBO
Werktuigbouwkunde
Solliciteren

Ben jij een gedreven student met affiniteit voor technische ontwikkelingen? Wil jij meewerken aan het verbeteren van fietsframes en de ultieme fietservaring creëren? Dan is deze mogelijkheid bij Van Raam een uitgelezen kans voor jou!

De opdracht

Aangepaste fietsen spelen een essentiële rol in het verbeteren van de mobiliteit en levenskwaliteit van mensen met speciale behoeften. Bij Van Raam streven wij naar de hoogste kwaliteit en innovatie in deze fietsen. Toleranties, oftwel nauwkeurigheid en specificaties, spelen een cruciale rol bij de productie van deze fietsen. 

Als stagiair(e) werk je aan het optimaliseren van fietsframe toleranties binnen de afdeling Productie. Gebaseerd op het vooronderzoek van een voorgaande Werktuigbouwkunde studente, richt jij je op het bepalen van cruciale toleranties voor de productie van frames. Je breidt het onderzoek naar toleranties uit om een breder inzicht te krijgen in de productieprocessen van Van Raam fietsframes. Dit omvat het onderzoeken van diverse parameters en aspecten die van invloed zijn op de kwaliteit en prestaties van de fietsen.

Wie is Van Raam?

Van Raam is fabrikant van unieke aangepaste fietsen voor mensen met een beperking. Dit doet het familiebedrijf al meer dan 100 jaar met zo´n 245 medewerkers. De specialisaties van Van Raam zijn driewielfietsen, scootmobielfietsen, tandems, duofietsen, rolstoelfietsen, transportfietsen, loophulpen en lage instapfietsen, oftewel comfortfietsen. De aangepaste fietsen van Van Raam gaan de hele wereld over, met de nadruk op vrijwel alle Europese landen en Noord-Amerika

De Nederlandse kwaliteitsfietsen worden ontworpen door onze eigen ontwikkelingsafdeling bij Van Raam in Varsseveld. De productie vindt bijna geheel plaats in eigen huis. Dit gebeurt in één van de schoonste en slimste fabrieken van Nederland. Hier wordt elke fiets van een rechte buis tot een compleet eindproduct zelf gemaakt. Er wordt niets op voorraad geproduceerd, elke fiets wordt uniek en op aanvraag gefabriceerd

Kenmerkend voor het familiebedrijf is de combinatie van hoogwaardige kennis, degelijk vakmanschap en accuraat inspelen op eigentijdse ontwikkelingen. Maatwerk behoort tot de kernactiviteiten van Van Raam. Zowel voor volwassenen als kinderen worden bijzondere fietsen ontwikkeld, waarbij aan comfort, degelijkheid en vormgeving veel aandacht wordt besteed. De slogan die Van Raam dagelijks in de praktijk brengt luidt: "Let's all cycle" 

Wie ben jij?

Voor de vacature ‘Stagiair(e) Optimaliseer een fietsframe | Van Raam’ herken jij je in het volgende profiel:

 • Jij bent een enthousiaste student richting van Werktuigbouwkunde of een gerelateerd vakgebied.
 • Jij kan complexe vraagstukken ontleden en inzichtelijk maken.
 • Jij beschikt over technische inzichten en onderzoeks- en probleemoplossend vermogen.
 • Jij hebt een proactieve houding; het zoeken naar kansen en oplossingen is geen probleem voor jou!
 • Jij bent uiterst leergierig en bent bereid om nieuwe kennis en vaardigheden op te doen.

Aan de hand van jouw interesses zullen we kijken op welk onderdeel jij je kan focussen!

Innovar (Innovatiehub Varsseveld)

De Varsseveldse bedrijven Contour Advanced Systems, Van Raam en Waterkracht zijn per 1 februari 2012 een samenwerking aangegaan om een Innovatiehub in de Achterhoek te starten; Innovar. In de Innovatiehub is er naast je interne begeleider ook een Hubmanager aanwezig die jou kan begeleiden. De begeleiding van de Hubmanager richt zich vooral op het proces verloop van jou leerzame periode. Daarnaast krijg je door de Innovatiehub de mogelijkheid om met andere studenten samen te werken en ervaringen uit te wisselen. Innovar is bedoeld voor studenten die met een frisse blik middels een stage, project of afstudeeropdracht de bedrijven helpen om continu te blijven innoveren. Per periode zijn er ongeveer 30 studenten die bij Innovar stage lopen of afstuderen. Er zijn al meer dan 500 studenten die bij Innovar hun stage- of afstudeeropdracht hebben voltooid! Ontdek zelf de voordelen die Innovar jou kan bieden:

 • Leerzame workshops
 • Extra begeleiding (verslaglegging, lay-out etc.)
 • Proces begeleidingsuurtje
 • Betere communicatie tussen studenten en werknemers
 • Om de twee weken een gezamenlijke lunch met alle studenten
 • Een Hubmanager waar je altijd je verhaal kwijt kan!

Wat bieden wij?

Bij Van Raam hechten we waarde aan de frisse perspectieven van studenten! Daarom mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Goede stage- of afstudeervergoeding.
 • Een leuke en leerzame periode met extra begeleiding.
 • Begeleiding door een team van ervaren experts!
 • Elke dag gratis vers fruit.
 • Om de twee weken een heerlijke traktatie.
 • Een informele en open werksfeer.

Interesse in deze opdracht bij Van Raam?

Maak je interesse kenbaar en solliciteer direct!

Solliciteren